Selecteer een pagina

Coaching sessies  & Gastdocentschap

Mijn ervaring als kunstenaar, onderwijzer en therapeut in de zorg gebruik ik in mijn coachingstrajecten. Ik kan je ondersteunen in vraagstukken rondom (onzekerheid over) je werk als maker/kunstenaar, maar ook in grotere, complexe vraagstukken van het leven. 

 Kunst heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Van jongs af aan werd ik van huis uit al gestimuleerd in creativiteit, wat echt bijgedragen heeft aan de ontdekkingsreis naar mijzelf en het leren kennen van mijzelf als individu. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Na de kunstacademie heb ik heel divers werk gedaan, van tentoonstellingen ontwikkelen en maken tot aan illustratieve en fotografische opdrachten. Hiernaast werkte ik ook altijd in de zorg. Dit werk begon als een schildersclub voor ouderen in de wijk en heeft zich in negen jaar opgebouwd tot activiteiten therapeut in de revalidatie zorg. Dit werk in de zorg is een van de meest waardevolle dingen die ik heb gedaan. Doormiddel van kunst werden mensen weer terug gebracht bij zichzelf, konden ze expressie geven aan wat er in hun leefde of leerden zij zichzelf juist een beetje beter kennen. Kunst bracht gesprekken op gang die soms emotioneel moeilijk waren. Het heeft me veel wijsheid en inzichten gebracht om zo met mensen te mogen werken. Doormiddel van artistieke oefeningen en gesprek kon ik mensen weer in hun kracht zetten. Dat zelfde geldt voor mijn werk in het onderwijs, waar ik door middel van creativiteit jonge mensen handvaten geef om zichzelf te ontdekken en te durven uiten wie ze zijn. Dat bracht me in 2022 bij Naomi van Ree, bij wie ik de opleiding tot Holistisch coach afrondde. Een hele stevige aanvulling op mijn werk tot nu toe.

”Kunstenaars maken zichtbaar wat anderen nog niet willen zien.”

1:1 Artistieke Coaching 

Ik zeg altijd; als jij durft uit te dragen naar de buiten wereld wie jij bent, dan zal het ook de mensen naar je toe brengen die bij jou passen als klant. 

Tijdens de artistieke coaching sessies gaan we werken aan je profilering naar de buiten wereld toe. Deze sessies zijn zowel voor makers/kunstenaars die ondersteuning en een extra paar ogen kunnen gebruiken in hun makerschap, als voor mensen die net dat beetje extra draag- en daadkracht nodig hebben bij het uitdragen van hun authenticiteit in hun branding.

Wat je kunt verwachten

Een afgestemde sessie van ander half tot twee uur waarbij we helder gaan proberen te krijgen wat jij wil communiceren naar de buitenwereld toe. Daarvoor mogen we eerst een stukje naar binnen – wat leeft er in jou op dit moment, waar liggen misschien nog (oude) overtuigingen of patronen? We onderzoeken een stukje biografie om tot jouw essentie te komen. Vanuit daar duiken we diverse artistieke oefeningen in om helder te krijgen wie jij bent als maker of merk en hoe zich dat mag vertalen naar de buitenwereld. Dus we gaan eerst een stukje naar binnen en dan weer naar buiten.

Om alvast wat beter inzicht te krijgen in wie jij bent en waar je staat, krijg je vooraf een intake-formulier toegestuurd. Aan de hand hiervan gaan we dieper in gesprek en bouwen we de sessie om jouw behoeften heen.

 

Prijs per losse sessie

125,- incl

1:1 Mentorsessies in Visual Storytelling

Een van de mooiste vakken die ik momenteel mag uitvoeren, is mijn (gast) docentschap. Werken met mensen en ontdekken waar hun talenten liggen door middel van kunst & beeldtaal.

Tijdens deze mentorsessies gaan we samen een deep dive maken in beeldtaal, visual thinking strategies en conceptuele ontwikkeling. We gaan ontdekken wat jouw beeldtaal is als maker of in jouw business. Dat betekent echt dat we in een ontdekkingstocht stappen naar wat jou authentiek maakt in je werk.

Wat je kunt verwachten

3 lesdagen (22,5u) in Visual Storytelling.

We duiken in beeldbetekenis, reflecteren op beeld door middel van de techniek ‘Visual thinking strategies’, maken een aanzet tot het ontwikkelen van je eigen beeldtaal en we maken een start in de technische nabewerking van beeld (Photoshop en Lightroom). Tot slot maken we samen een daguitstapje naar een actuele tentoonstelling met als hoofdvraag; wat maakt iets tot een goed beeld en hoe maak je beeldkeuzes?

Betalen in termijn is mogelijk

Investering

1500,- incl

B Academy

Periode: 2019 – nu

Sinds drie jaar maak ik deel uit van het vaste docenten team bij B Fashion academy. De studenten begeleid ik in hun conceptuele ontwikkeling en onderzoeken met daarbij grotere vraagstukken over hun authenticiteit als maker en mens. Met veel liefde voer ik het vak uit. Ik zeg altijd; ik kom niet alleen maar kennis brengen maar zij geven mij ook kennis – en die uitwisseling is het meest krachtige wat er is. 

Wat maakt B Fashion Academy anders dan andere modeopleidingen? Je volgt bij ons geen modeopleiding om examen te doen. Je wordt juist getraind om ijzersterk aan je nieuwe carrière te kunnen beginnen. Tijdens de jaaropleiding Fashion Design nemen we je mee in een mix van creatieve en technische vakken om je klaar te stomen voor je eerste stappen in de mode.

Mijn rol als gastdocent

Binnenkort meer hierover.